ZF 24

SIF-urile se mentin pe scadere si azi

14.11.2006, 11:44 15

SIF-urile si-au continuat si azi scaderea, la aproximativ o ora de la deschiderea sedintei de tranzactionare, inregistrand o pierdere in medie de peste 1%.
Brokerii spun ca piata pe SIF-uri continua sa fie influentata de situatia de pe piata la termen de la Sibiu, chiar daca stirea privind o posibila triplare a profitului BCR in urmatorii trei ani fata de nivelul estimat pentru 2006 este o stire pozitiva pentru SIF-uri,principalii actionari minoritari ai bancii.
"In momentul de fata, piata spot e clar influentata de ceea ce se intampla la Bursa din Sibiu. Ieri au intrat in vigoare noile marje majorate la Sibiu, care au atras dupa ele un val de apeluri in marja. Daca ne uitam la SIF-urile care au oscilatiile cele mai mari, vedem ca sunt acelea pe care sunt deschise si cele mai multe contracte la Sibiu", a precizat Rares Nilas, directorul societatii de brokeraj BT Securities.
Celelalte actiuni mari de pe piata inregistrau fluctuatii in jurul preturilor de ieri. Petrom era cotata mai jos cu 0,8%, BRD, mai sus cu 0,5%, in timp ce Transelectrica stagna la nivelul pretului de 32,2 lei/actiune. Pe scadere se mai mentinea Banca Transilvania, cu o pierdere de inca 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO