ZF 24

Sondaj: Peste 70% dintre români cred că poluarea este o problemă majoră, dar majoritatea dintre ei nu ar fi dispuşi să facă investiţii sau să plătească mai mult pentru surse de energie curată

Sondaj: Peste 70% dintre români cred că poluarea este o...

Autor: Roxana Rosu

28.08.2023, 13:25 103

Peste 70% dintre români cred că poluarea este o problemă majoră pe plan local, în timp ce peste 25% sunt de părere că este o problemă destul de importantă, dar majoritatea dintre ei (57%) nu ar fi dispuşi să facă investiţii sau să plătească mai mult pentru surse de energie curată, arată un sondaj realizat de CIS Gaz, companie românească activă în industria gazelor naturale.

Totodată, peste 80% dintre români consideră că energia regenerabilă este foarte importantă sau destul de importantă pentru sustenabilitatea economiei în anii care vor urma, iar peste 90% atrag atenţia că ar trebui făcute mai multe investiţii pentru a creşte sustenabilitatea sistemului energetic.

În acest context, peste 65% dintre români consideră că printre primele vizate de aceste investiţii ar trebui să fie reţeaua de transport şi distribuţie şi instalaţiile, urmate de starea conductelor şi ţevilor (aproape 31%).

Chiar dacă marea majoritate a participatilor la sondaj cred că poluarea este o problemă în România, mai mult de jumătate dintre ei nu ar investi în surse de energie curată, chiar dacă 1 din 2 români indică energia produsă de panourile solare ca fiind tipul de energie pe care ar prefera să-l folosească.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24