ZF 24

SUA anunţă asistenţă militară suplimentară, în valoare de 270 de milioane de dolari, pentru Ucraina

SUA anunţă asistenţă militară suplimentară, în...

Autor: Mihai Draghici

23.07.2022, 10:21 65

Administraţia Joseph Biden a anunţat, vineri seară, asistenţă de securitate suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 270 de milioane de dolari, în contextul invaziei militare ruse, informează CNN.

John Kirby, coordonatorul pentru comunicare al Consiliului prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, a anunţat că asistenţa suplimentară va include sisteme de rachete antiaeriene cu rază medie de acţiune, muniţie, vehicule blindate şi drone tactice.

Noul ajutor de 270 de milioane de dolari aduce asistenţa oferită de Statele Unite Ucrainei de la începutul mandatului preşedintelui Joseph Biden la nivelul de 8,2 miliarde de dolari.

John Kirby a precizat că preşedintele Biden urmează să aprobe asistenţă suplimentară pentru Ucraina în următoarele săptămâni şi luni.

La rândul său, Uniunea Europeană a anunţat vineri că a aprobat un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de euro (510 milioane de dolari) pentru Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO