Prima pagina

Tariceanu: Nu producem linguri de lemn, ci valoare adaugata mare

Tariceanu: Nu producem linguri de lemn, ci valoare adaugata mare
10.10.2007, 19:52 15

Prin cerinta impusa companiei Ford de a pastra profilul Automobile Craiova, guvernul roman a dorit sa arate ca Romania nu este o tara consumatoare "de mana a doua", ci ca are dreptul sa pastreze acele activitati profitabile, un drept revendicat in numele unei tari membre UE, a declarat premierul Tariceanu, citat de Mediafax.

El a explicat astfel presei motivul pentru care in contractul de privatizare a Automobile Craiova cu Ford au fost incluse o serie de conditii care au determinat Comisia Europeana sa declanseze o investigatie asupra tranzactiei.

"Eu, ca prim-ministru, am obligatia sa asigur locurile de munca, sa le pastrez. Cred ca si dumneavoastra va doriti ca Romania sa nu fie o tara cu o industrie extraordinara de productie a lingurilor de lemn, ci sa se produca si cu cu valoare adaugata mare. In Uniunea Europeana, cand e vorba de 4.000 locuri de munca, sar toti in sus ca arsi si iau toate masurile necesare pentru a pastra acele locuri de munca", a spus Tariceanu.

Premierul a aratat ca este convins ca toate aceste consideratii vor fi prezente si in analiza CE.

Comisia Europeana (CE) a lansat astazi o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova in cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluata, in luna septembrie, de grupul american Ford.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO