ZF 24

Teraplast a mandatat BT Securities sa-i rascumpere 4,5 mil. actiuni

20.01.2009, 11:37 14

Producatorul de profile si tevi din PVC Teraplast Bistrita (TRP) va rascumpara de la Bursa actiuni proprii reprezentand cel mult 1,51% din capitalul social, titlurile urmand sa fie vandute apoi directorilor executivi ai companiei.

Pretul maxim pe care Teraplast il va plati pentru o actiune proprie este de 0,89 lei, iar operatiunile de rascumparare vor fi intermediate de firma de brokeraj BT Securities, potrivit unei raportari a companiei.

Actiunile Teraplast se tranzactioneaza in prezent in jurul nivelului de 0,4 lei/actiune, cu 60% sub nivelul la care compania a vandut actiuni in cadrul ofertei publice initiale derulata in luna aprilie a anului trecut. In aceste conditii, compania ar putea plati doar 1,8 mil. lei pentru cele 4,5 milioane de actiuni pe care vrea sa le rascumpere, fata de 4,5 mil. lei cat a incasat de la investitorii care au subscris actiunile in oferta.

Fondurile destinate achizitionarii actiunilor vor proveni din rezervele companiei, altele decat cele legale şi/sau din profitul distribuibil. Titlurile rascumparate vor fi, ulterior, vandute la pretul la care au fost cumparate, catre directorii executivi ai societatii, in termen de maxim 12 luni de la data achizitiei. In cazul in care directorii executivi nu vor opta pentru achizitionarea titlurilor, Consiliul de Administratie poate decide sa vanda titlurile la pretul de pe BVB.

Teraplast are un capital de 29,7 mil. lei, divizat in 297,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Oamenii de afaceri Dorel Goia şi Emanoil Viciu controleaza 33,16% şi respectiv 20,56% din actiunile firmei, SIF Banat-Crişana detine 11,39% din capitalul social, iar Marley Magyarorszag 7,68%, restul titlurilor fiind impartite de alti actionari.

Emanoil Viciu, presedintele Consiliului de Administratie al Teraplast, a vandut saptamana trecuta 107.000 de actiuni pentru circa 10.000 de euro, aceasta fiind prima vanzare a unei persoane din conducerea companiei dupa listare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24