ZF 24

The Economist va incepe sa ceara o taxa pentru continutul online

08.09.2009, 16:20 14

The Economist intentioneaza sa ceara o taxa pentru accesareacontinutului online, oglindind astfel recenta mutare facuta demogulul media Rupert Murdoch de introducere a unei plati pentruaccesul continutului de pe internet, conform MediaWeek.

Economist.com ofera in prezent acces gratuit la articolele de pesite, inclusiv la stirile preluate din editia print, al carei costse ridica la 4 lire sterline.

Yvonne Ossman, editorul The Economist in Marea Britanie, adeclarat pentru Media Week ca brand-ul se va indrepta catre unmodel de plata pentru continut, dupa incheierea unor discutii.

Proiectul este coordonat de Ben Edwards, editor alEcomomist.com, iar sistemul de plata va cuprinde mai multeoptiuni.

Intrebat cu privire la decizia luata de News Corp, Ossman adeclarat ca "mutarea lui Murdoch este binevenita, desi nu suntsigur ca si altii vor urma acest exemplu. Ziarele pierd in fatacontinutului gratuit online, iar oamenii vor plati pentru analizesi dezbateri". Introducerea unui model de plata este asteptata inurmatoarele sase luni, incheie publicatia citata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels