ZF 24

Tinerii care pleacă la studii în străinătate nu găsesc motive să se mai întoarcă

Autor: Cătălina Butan

01.06.2014, 12:12 840
Mii de tineri pleacă în fiecare an din România pentru a studia în străinătate, însă puţini dintre aceştia aleg să se mai întoarcă, în condiţiile în care oferta de joburi este restrânsă, iar finanţarea unui start-up este încă greoaie.
 
„5.000 de studenţi români îşi obţin anual diploma de licenţă în străinătate. 10% dintre aceştia nu vor să mai audă de România, 10% îşi doresc să se întoarcă, iar restul spun: «M-aş întoarce, dar nu ştiu la ce»“, a spus la ZF Live Adriana Comăneci, managing partner al companiei de recrutare Reviro.
 
Comăneci a înfiinţat compania Reviro anul trecut împreună cu Alexandru Ghiţă, preşedintele Educa­tiva, un grup de ONG-uri care oferă servicii în domeniul educaţiei, după o investiţie în jurul a 15.000 de euro. „Reviro este o soluţie pentru tinerii români care studiază în străinătate şi doresc să se întoarcă în ţară să-şi dezvolte o carieră aici, indiferent că vor să facă asta printr-un job sau că vor să se dezvolte profesional în ONG-uri. Vizi­unea noastră pe termen lung este inclusiv să-i sprijinim dacă doresc să-şi dezvolte un business în România“, a spus Comăneci, care a condus anterior departamentul de resurse umane al Rompetrol Grup.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO