ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
05.06.2014, 19:00 95
 
Banca Centrală Europeană (BCE) a redus joi dobânda de politică monetară la un nou minim record, de la 0,25% la 0,15%, şi a coborât rata la depozitele constituite de bănci la -0,1%, devenind astfel prima mare bancă centrală care va taxa banii păstraţi de bănci în conturi BCE.
 
 
Vasile Lucuţ, proprietarul Unicarm, o afacere de 166 mil. euro anul trecut şi cel mai mare producător cu capital autohton din industria alimentară, va trece în acest an de 100 de magazine de proximitate şi supermarketuri în nord şi vest, la aproape zece ani de la deschiderea primei unităţi.
 
 
Productivitatea medie va fi de 3,9 tone/hectar, în creştere cu 13% faţă de sezonul trecut, de asemenea un record istoric. 
 
 
Cu un PIB per capita de aproape 8.300 de euro (cu 20% peste media naţională) şi cu aproape 550.000 de locuitori, economia judeţului Braşov este dominată de fabrici producătoare de componente auto, construite pe rămăşiţele fostelor fabrici Tractorul şi Rulmentul. Deşi statisticile judeţului din centrul ţării arată mai bine decât în alte zone, „amorţeala“ în care este prins mediul de afaceri local nu permite o dezvoltare economică notabilă într-un ritm rapid, spun consultanţii.     
 
 
Omul de afaceri Dan Adamescu a fost adus, joi, la DNA, fiind escortat de trupele speciale, după ce pe numele său a fost emis un mandat de aducere, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels