ZF 24

Topul ţărilor cu cele mai bune servicii medicale din Europa. Pe ce loc e România?

25.01.2015, 13:54 25619
Franţa are cel mai performant sistem de sănătate din Europa, conform unui studiu realizat de Numbeo, o companie din Serbia care publică rapoarte medicale periodice bazate pe interviuri, sondaje şi centralizare de date statistice, scrie Business Insider.
 

Topul celor mai mari spitale private din România şi top 3 intervenţii realizate în 2014

 
Clasamentul realizat de Numbeo ia în considerare nivelul de pregătire a medicilor, rapiditatea intervenţiilor medicale şi costul procedurilor. Platforma creată de programatorul Mladen Adamovic se laudă cu "cel mai mare număr de contribuţii de la pacienţi din Europa".
 
Conform algoritmului Numbeo, sistemul medical din Franţa a primit cel mai mare număr de puncte, de 82,58. Malta şi Danemarca completează podiumul, Germania se plasează pe un surprinzător loc 9, în timp ce Marea Britanie nici nu intră în top 10.
 
România se plasează la finalul clasamentului, cu 46,57 de puncte. Doar trei ţări din Europa au servicii medicale mai proaste decât România, conform studiului, respectiv Belarus, Ucraina şi Macedonia.
 
Sursa tabel: NUMBEO/Business Insider

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24