ZF 24

Tot mai multe banci dau credite cu asigurare impotriva somajului

08.03.2010, 16:10 19

Numarul bancilor care vin cu oferte de credit cu asigurareimpotriva somajului este in crestere avand in vedereincertitudinile legate de evolutia pietei muncii si deteriorararearapida a portofoliilor de credite.

Bancpost, de exemplu, acorda incepand de astazi crediteipotecare cu asigurare impotriva somajului inclusa in costulimprumutului. Oferta bancii vine cu o dobanda fixa incepand de la7,95% respectiv 12,25% pe an in primii trei ani. Asigurareaimpotriva somajului este valabila doar in primii trei ani.

In septembrie 2009, BCR a lansat un credit de consum cuasigurare impotriva somajului. Si CEC Bank, cea mai importantabanca din portofoliul statului, a lansat la sfarsitul anului trecutun credit de nevoi personale cu asigurare impotriva somajului siperioada de gratie de pana la12 luni. Turcii de la GarantiBank auvenit cu o oferta similara tot anul trecut.

Rata somajului a ajuns in februarie la 8,3%, fata de 4,2% inaceeasi luna din 2009. In acelasi timp, restantele la credite alepopulatiei s-au triplat pe parcursul anului trecut si se apropie denivelul de 800 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO