ZF 24

Turcia sprijina participarea grupului german RWE la proiectul Nabucco

02.08.2007, 17:17 12

Turcia sprijina RWE sa devina al saselea partener in cadrul proiectului gazoductului Nabucco, preferand grupul german de utilitati in dauna companiei franceze Gaz de France (GDF), a declarat, pentru Reuters, un oficial turc din ministerul energiei.

"Am avut deja intalniri cu reprezentantii RWE, iar acestea vor continua. Turcia sustine compania germana pentru a deveni partener in proiect. Putem spune ca RWE este intr-o pozitie mai avansata decat Gaz de France in dezvoltarea unui parteneriat pe termen lung", a declarat sursa citata.

Turcia a suspendat, la inceputul lunii aprilie, negocierile cu GDF privind participarea grupului francez in proiectul Nabucco, ca reactie la un document in care Franta a acuzat Turcia de implicare in uciderea in masa a armenilor, in 1915.

Oficialul turc a declarat ca documentul respectiv reprezinta unul din factorii pentru care Turcia prefera compania germana in dauna celei din Franta.

"Pozitia noastra a ramas identica," a spus acesta. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO