ZF 24

TVA-ul, salvarea economiei SUA

09.09.2009, 13:47 378

Inflamarea deficitelor inregistrate de economia americana siimbatranirea populatiei risca sa lase guvernul SUA fara sursesuplimentare de venit, conform unui comentariu realizat deChristopher Swann pe site-ul Reuters.

Conform acestuia, cea mai buna alegere pentru autoritatileamericane pentru refacerea rezervelor de lichiditati, ar fi o nouataxa pe valoare adaugata (TVA), propunere care in 1980 a dus lainfrangerea lui Al Ullman in alegeri.

In ciuda efectelor imediate pe care le-ar putea avea asupraconsumului, introducerea TVA-ului "merita riscul", putand aduceadministratiei Obama lichiditatile necesare pentru reformareasistemului sanitar si reducerea deficitului bugetar.

Conform analistului Tax Policy Center, Eric Toder, o taxa de10%, impreuna cu exceptarea platii acesteia pentru alimentele debaza, transport si medicamente, ar putea aduce guvernului SUAvenituri anuale de 500 miliarde dolari, introducerea ei putand fimai usor de asimilat in economie decat faimoasa impozitare a celorbogati, sustinuta de multi democrati din Congres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO