ZF 24

UBS acordă prioritate integrării băncii de investiţii a Credit Suisse şi accelerării reducerii costurilor. Preluarea de către UBS a vechiului său rival va fi finalizată în următoarele săptămâni

UBS acordă prioritate integrării băncii de investiţii...

Autor: Andrei Şerbănescu

12.05.2023, 12:46 38

UBS a acordat prioritate integrării băncii de investiţii a Credit Suisse şi accelerării reducerii costurilor, în timp ce o decizie privind viitorul activităţii sale naţionale elveţiene este aşteptată în câteva luni, potrivit unor persoane implicate în planificare, raportează Financial Times.

Preluarea de către UBS a rivalului său aflat în dificultate ar trebui să fie finalizată în următoarele săptămâni, moment în care echipa sa de conducere reînnoită va începe să supravegheze cel mai mare proiect de integrare bancară de la criza financiară din 2009.

Executivii se vor ocupa mai întâi de reunirea celor două bănci de investiţii pentru „a facilita claritatea operaţională încă din prima zi", a declarat o persoană care are cunoştinţă de aceste planuri.

Într-o notă de săptămâna aceasta, consultată de Financial Times, directorul general al UBS, Sergio Ermotti, a îndemnat personalul să se abţină de la a-i considera pe angajaţii Credit Suisse drept concurenţi.

UBS intenţionează să lichideze o mare parte din banca de investiţii a Credit Suisse, mulţi dintre cei 17.000 de angajaţi ai diviziei urmând să fie concediaţi.

Cu toate acestea, UBS încearcă să păstreze bancherii specializaţi în domenii aflate în creştere, cum ar fi industria farmaceutică, industria tech, mass-media şi telecomunicaţiile, deoarece proprietarii acestor afaceri ar putea fi convinşi să devină clienţi de gestionare a averilor.

Banca de investiţii va continua să fie condusă de Rob Karofsky în cadrul echipei de conducere restructurate anunţate de UBS în această săptămână, deşi eforturile de reducere a activităţii vor fi supravegheate de noua şefă pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Beatriz Martin Jimenez.

Activitatea naţională a Credit Suisse va fi condusă în continuare de André Helfenstein, deşi acesta va raporta directorului general demisionar al Credit Suisse, Ulrich Körner, care se va alătura consiliului executiv al UBS pentru a supraveghea procesul de integrare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO