ZF 24

UPDATE - Ministrul Sanatatii: In caz de pandemie, putem acoperi 25% din populatia Romaniei cu medicamente antivirale. Cititi aici recomandarile MS pentru prevenirea gripei

03.05.2009, 13:56 19

Ion Bazac, Ministrul Sanatatii, a declarat ca peste 48 de ore se va putea diagnostica orice imbolnavire cu virusul A/H1N1 (virusul gripei porcine) in Romania, insa in acest interval orice suspiciune de imbolnavire va fi confirmata de laboratorul din Londra.

“Pana in acest moment nu exista niciun caz de imbolnavire cu virusul A/H1N1 in Romania. Nu exista nici macar un caz de suspiciune pe teritoriul Romaniei”, a spus astazi Bazac, in prima conferinta de presa organizata de Ministerul Sanatatii pe tema noului virus care a imbolnavit peste 700 de persoane la nivel mondial.

El a mai precizat ca in cazul aparitiei unei pandemi, aproximativ 25% din populatia Romaniei poate fi acoperita cu medicamente antivirale. In prezent Ministerul Sanatatii a realizat stocuri de 460.000 de doze de medicamente antivirale. In ceea ce priveste vaccinul pentru acest tip de virus, la sfarsitul lunii august vor aparea primele astfel de vaccinuri, in timp ce Romania va putea sa inceapa sa le fabrice din septembrie la Institutul Cantacuzino.

Cititi aici recomandarile MS pentru prevenirea gripei porcine

Pagina 1

Pagina 2

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24