ZF 24

UPDATE - Prima criza in coalitie. PSD cere schimbarea ministrului de Interne, Gabriel Oprea

UPDATE - Prima criza in coalitie. PSD cere schimbarea ministrului de Interne, Gabriel Oprea
12.01.2009, 14:10 21

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat astazi ca formatiunea politica pe care o conduce il va exclude pe Gabriel Oprea, ministrul Administratiei si Internelor din partid, si va propune pe altcineva in guvern, pentru ca "a incalcat deliberat procedura de numire in functie a secretarilor de stat". Lui Oprea i s-a mai reprosat ca l-a numit la conducerea serviciului secret al Ministerului Administratiei si Internelor pe chestorul Virgil Ardelean, fara sa aiba acceptul partidului.

Geoana a mai precizat ca il va exclude pe Gabriel Oprea din formatiunea social-democrata, o propunere in acest sens fiind inaintata Comisiei de integritate a partidului.

El a mai spus ca toti secretarii de stat din acest minister urmeaza sa fie revocati din functie. Decizia de numire si revocare in functie a secretarilor de stat apartine premierului. Emil Boc se afla in prezent la Bruxelles, impreuna cu presedintele Traian Basescu. 

Premierul Emil Boc se afla la Bruxelles si nu a putu fi contactat pentru a comenta asupra situatiei. Presedintele Traian Basescu urmeaza sa faca la ora 15.45 o declaratie de presa la Bruxelles.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO