ZF 24

VIG estimeaza pagube asigurate, in urma inundatiilor, de 35 mil. euro in Europa Centrala si de Est

06.07.2009, 20:52 16

Asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care detine in Romania cinci companii de asigurari, se asteapta ca valoarea pagubelor asigurate, rezultate in urma inundatiilor din Europa Centrala si de Est, sa ajunga la 35 de milioane de euro, informeaza Bloomberg.

Estimarile VIG ar putea fi modificate in crestere daca ploile vor persista, a declarat, purtatorul de cuvant al companiei, Alexander Jedlicka.

Reprezentantii Uniqa Versicherungen, al doilea mare asigurator din Austria, au refuzat sa estimeze pierderile rezultate in urma inundatiilor, intrucat acestea nu s-au incheiat.

Compania de brokeraj in domeniul asigurarilor Aon Benfield estimeaza ca pagubele asigurate totale sa se ridice la 140 de milioane de euro pentru Austria si 43 milioane de euro pentru Cehia.

Statele din Europa Centrala, inclusiv Germania, Austria, Polonia si Cehia, au fost afectate de ploi insemnate in ultimele saptamani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24