ZF 24

Villepin, acuzat oficial in dosarul Clearstream

Villepin, acuzat oficial in dosarul Clearstream
27.07.2007, 14:46 15

Fostul premier francez Dominique de Villepin a fost inculpat astazi pentru tentativa de defaimare a lui Nicolas Sarkozy in cadrul campaniei pentru alegerile prezidentiale, a anuntat unul dintre avocatii sai, citati de Financial Times.

Villepin, in varsta de 53 de ani, este anchetat in principal pentru "complicitate la denunt calomnios", a anuntat avocatul Luc Brossolet. El a precizat ca fostul premier francez este acuzat si de "complicitate la uz de fals".

Villepin a negat orice implicare in scandalul in care Nicholas Sarkozy aparea pe o lista falsa de detinatori de conturi, aflata in proprietatea casei de compensatie Clearstream din Luxemburg.

Asa numita "afacere Clearstream" a aparut in anul 2004, cand mai multe scrisori anonime au fost trimse magistratilor, in care se mentiona ca Sarkozy detine, alaturi de alti politicieni de rang inalt, conturi la Clearstream, rezultate in urma controversatei vanzari de fregate Taiwanului, in anul 1991.

Acuzatiile s-au dovedit false si menite a-l defaima pe Sarkozy in apropierea alegerilor prezidentiale. Anchetatorii s-au orientat astfel catre cel mai inversunat rival al lui Sarkozy, fostul premier Dominique de Villepin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24