ZF 24

WaMu, cel mai mare esec din istorie. Planul de salvare a bancilor intarzie

WaMu, cel mai mare esec din istorie. Planul de salvare a bancilor intarzie
26.09.2008, 10:20 30

JP Morgan Chase a devenit cea mai mare banca depozitara din SUA, dupa achizitia retelei bancii Washington Mutual (WaMu) pentru suma de 1,9 miliarde dolari, informeaza Bloomberg.

WaMu a fost nevoita sa caute cumparatori dupa ce clientii bancii si-au retras din conturi aproape 16,7 miliarde dolari din 16 septembrie pana in prezent, lasand banca fara lichiditati.

Astazi, filialele WaMu vor fi deschise, clientii bancilor avand acces total la conturile lor, a declarat Sheila Bair, seful agentiei federale de asigurari ale conturilor (Federal Deposit Insurance Corp. - FDIC). Conform declaratiilor oficialitatilor federale, in prezent WaMu detina aproape 900 miliarde dolari in depozite ale clientilor.

JP Morgan Chase, intr-un comunicat facut public pe site-ul oficial, a anuntat ca achizitia a inclus si toate depozitele bancii WaMu, activele si datoriile. Din preluare au fost excluse datoriile de tip senior, care au prioritate asupra titlurilor ce ar fi fost emise de WaMu, cele subordonate si titlurile preferentiale.

De asemenea, Chase va vinde titluri in valoare de 8 miliarde dolari pentru a-si reface rezerva de capital.

In urma achizitiei, banca va adauga 5.400 de filiale in 23 de state ale SUA, acestea adresandu-se la 42% din populatia americana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels