ZF 24

Zlotea (PD) cere premierului demiterea "ministrilor vegetarieni" Decebal Traian Remes si Radu Roatis

Zlotea (PD) cere premierului demiterea "ministrilor vegetarieni" Decebal Traian Remes si Radu Roatis

Marian Zlotea

16.09.2007, 17:35 41

Liderul PD sector 1 Marian Zlotea cere primului-ministru demiterea ministrului Agriculturii Decebal Traian Remes si a presedintelui ANSVSA, Radu Roatis, considerandu-i responsabili pentru pierderea anuala a 200 milioane de euro din cauza interdictiei de a exporta carne de porc in UE, informeaza Mediafax.

"Ministrul Agriculturii si presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare aveau de dus la indeplinire Decizia Comisiei 2006/779/EC referitoare la masuri tranzitorii de protectie fata de pesta porcina clasica in Romania, prin aceasta interdictie acordata Romaniei, cei doi intra in categoria ministrilor vegetarieni", afirma Zlotea.

Potrivit tratatelor de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE, autoritatile de la Bruxelles au interzis livrarile de carne si produse din carne de porc catre celelalte state europene pana la finele lunii septembrie a anului 2007, cand urma sa aiba loc urmatoarea evaluare, dupa descoperirea unor focare de pesta porcina.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24