ZF 24

Zuckerberg rămâne fără cel mai important om de la Facebook: Sheryl Sandberg, care a condus operaţional gigantul american, se va retrage din consiliul de administraţie al Meta după 12 ani de activitate

Zuckerberg rămâne fără cel mai important om de la...

Autor: Andrei Şerbănescu

18.01.2024, 12:31 194

Sheryl Sandberg, fostul director operaţional al Meta, a declarat că se va retrage din consiliul de administraţie al companiei mamă a Facebook şi Instagram în luna mai, după 12 ani de activitate, scrie Financial Times.

Sandberg a declarat într-o postare pe Facebook: „După ce mi-am părăsit rolul de COO, am rămas în consiliul de administraţie pentru a contribui la asigurarea unei tranziţii de succes". Afacerea Meta este „puternică şi bine poziţionată pentru viitor, aşa că simt că este momentul potrivit pentru a mă retrage", a adăugat ea.

Deşi nu va candida pentru realegerea în consiliul de administraţie al Meta în luna mai, Sandberg a declarat ca va rămâne în sânul companiei în calitate de consilier. Într-un comentariu la postarea de pe Facebook, Mark Zuckerberg, directorul executiv al Meta, i-a mulţumit lui Sandberg pentru „contribuţiile extraordinare pe care le-a adus companiei şi comunităţii de-a lungul anilor".

Sandberg, în vârstă de 54 de ani, a fost unul dintre primii directori ai Facebook, ajutând la transformarea companiei dintr-un start-up fără venituri într-un colos al publicităţii digitale. Ea a devenit una dintre cele mai proeminente femei din Silicon Valley, militând activ pentru promovarea femeilor în funcţii înalte.

Cu toate acestea, Sandberg a reprezentat o figură polarizantă datorită rolului său în construirea imperiului de reclame al Facebook şi pentru diverse controverse demarate în timpul mandatului său, inclusiv pentru comentariile pe care le-a făcut referitoare la asaltul Capitoliului SUA.

Plecarea ei a avut loc într-un moment dificil pentru companie, la scurt timp după ce aceasta s-a confruntat cu mai multe scandaluri, printre care se numără controversa privind confidenţialitatea datelor Cambridge Analytica şi campaniile de dezinformare ruseşti din jurul alegerilor americane din 2016. De asemenea, preţul acţiunilor s-a prăbuşit din cauza creşterii concurenţei şi a încetinirii creşterii economice. Zuckerberg schimbase numele companiei în Meta cu mai puţin de un an mai devreme, ca parte a unui pivot de mai multe miliarde de dolari pentru a se concentra pe „metavers", un pariu care a fost între timp criticat pe scară largă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO