ZF Live

Sergiu Manea, BCR: Trebuie să contribuim cu toţii la revenirea economiei pentru ca ea să fie în formă de V. Care sunt indicatorii la care se uită zilnic BCR dacă reporneşte economia?

VIDEO Ediţie specială ZF Live

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.05.2020, 07:31 4227

Cred că economia începe să repornească înainte de 15 mai l România are nevoie de români, de companii şi bănci, de statul român pentru a putea construi un viitor. România poate fi o gazdă bună pentru companii care au know-how, care ştiu să producă.

Sergiu Manea, preşedintele exe­cutiv al BCR, consideră că atât autorităţile cât şi an­tre­prenorii ar trebui să „profite“ de situaţia globală ac­tuală, generată de pandemia de Covid-19, şi să investească în dome­niile care până acum au creeat cele mai mari deficite comerciale.

„Dacă ne uităm la ce generează de­ficitul de plăţi azi în România, o să ob­servăm mult în sectorul alimentar, chi­mie-petrochimie (deficit de 9 mld. euro, cel mai mare pe un sector de activitate) şi farma. Iar piaţa românească este sufi­cient de mare astfel încât să asigure busi­nessuri profitabile în aceste do­menii“, a spus Sergiu Manea în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO