ZF Live

VIDEO ZF Live: Neţin, Lenovo România: Preţurile actuale ale PC-urilor vor fi tot mai greu de susţinut din cauza deprecierii euro faţă de dolar

09.02.2015, 13:41 254

Preţurile actuale ale PC-urilor vor fi tot mai greu de susţinut din cauza faptului că toate produsele de IT sunt cotate în dolari, ele fiind produse în Asia, de unde sunt aduse în Europa şi convertite în euro, a declarat la ZF Live Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bul­garia şi Moldova.

“Preţul de conversie euro/dolar a fost de 1,32, trimestrul acesta este de 1,22 , iar trimestrul viitor ne gândim la 1,10. Preţul la raft este însă acelaşi, clientul nu acceptă un preţ mai mare”, a spus Neţin.

Produsele Lenovo au o medie de 1.499 lei-1.999 lei. Anul trecut, firma a avut în premieră un produs în programul Euro 200 (subvenţia de 200 euro pentru familii sărace pentru achiziţia unui calculator pentru copii), ceea ce ar putea să scadă puţin media anuală.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de luni, 9 februarie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO