ZF Live

ZF Live. Adrian Ariciu, CEO METRO Cash & Carry: Avem un plan de investiţii de 30-40 mil. euro pentru anul acesta. Vom deschide peste 300 de noi magazine La Doi Paşi şi vom extinde suprafaţa magazinelor cash & carry din Craiova, Iaşi şi Constanţa. Avem în plan să mărim capacitatea în 15 magazine în total

Adrian Ariciu, CEO, METRO Cash & Carry

Adrian Ariciu, CEO, METRO Cash & Carry

Autor: Alexandra Matei

14.03.2024, 17:00 246

Printre investiţiile planificate pentru acest an se numără şi dezvoltarea serviciului de livrare din fiecare magazin către clienţii HoReCa şi traderi, componentă care reprezintă în prezent 12% din cifra de afaceri a retailerului, precum şi modernizarea zonei frigorifice în mai multe magazine Metro deserveşte în mod curent peste 100.000 de antreprenori la nivel naţional - circa 60.000 sunt traderi independenţi şi restul sunt antreprenori în HoReCa.

Planul de investiţii al Metro România, unul dintre cei mai importanţi jucători din co­merţul autohton, vizează deschiderea a peste 300 de magazine La Doi Paşi, franciză care îi aparţine retailerului, şi extinderea suprafeţei magazinelor cash & carry din Craiova, Iaşi şi Constanţa. Adrian Ariciu, CEO METRO Cash & Carry, estimează un buget pentru investiţiile de anul acesta de circa 30-40 mil. euro.

„Nu avem în plan să mai deschidem maga­zine tip cash & carry, dar deschidem businessuri şi ma­gazine pentru clienţii noştri - avem peste 360 de magazine La Doi Paşi deschise anul tre­cut şi peste 300 planificate pentru anul acesta. Investiţia noastră merge şi în transformarea businessului în multicanal, cu serviciu de livrare din fiecare magazin către clienţii HoReCa sau traderi. Anul trecut am mărit suprafaţa magazinului din Piteşti cu peste 2.500 mp. Anul acesta urmează alte trei magazine - Craiova, Iaşi şi Constanţa. Avem în plan să mărim capacitatea în 15 magazine în total. Planul de investiţii pentru anul acesta este de 30-40 mil. euro“, a detaliat executivul care conduce operaţiunile Metro România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO