ZF Live

ZF LIVE. Andrei Gemeneanu, partener al Morphosis Capital: Pentru fiecare investiţie făcută ne uităm la 300 de companii. În continuare vedem oportunităţi în zona de sănătate privată şi în wellness

Andrei Gemeneanu, partener al fon­du­lui Morphosis Capital

Andrei Gemeneanu, partener al fon­du­lui Morphosis Capital

Autor: Mirabela Tiron

28.03.2024, 19:30 180

♦ Dacă primul fond a avut tichete investiţionale între 5 şi 10 mil. euro, fondul 2 are tichete investiţionale între 7 şi 12 mil. euro, fără co-investment.

Andrei Gemeneanu, partener al fon­du­lui Morphosis Capital, spune că pentru fie­care investiţie făcută se uită la 300 de compa­nii şi că în continuare vede oportunităţi în zona de sănătate privată şi în wellness, unde s-au concentrat investiţiile din primul fond.

„Am făcut o analiză şi ne-am dat seama că pentru fiecare investiţie făcută ne uităm cam la 300 de companii, raţia este de 300 la 1. Suntem focusaţi pe piaţa din România şi aşa rămânem şi în viitor. Întotdeauna în do­meniul nostru de private equity investito­rii instituţionali se aşteaptă să găseşti oportu­nităţi, fie că este boom economic, fie că este criză, totul se transformă într-o oportunitate. Întotdeauna trebuie să găsim oportunităţi, să navigăm“, a spus Andrei Gemeneanu, mana­ging partner al Morphosis Capital în cadrul emisiunii ZF Live. El spune că de obicei se face o filtrare ce ţine de profilul de creştere al companiei, de profitabilitate, dinamica secto­rului şi alţi factori. În egală măsură, el spune că este foarte importantă chimia cu fondato­rul, „să vedem că motivaţiile fondatorilor sunt aliniate cu viziunea noastră. Dacă cine­va se pregăteşte acum de un exit complet nu este un partener potrivit pentru noi“.

Morphosis Capital este un fond de pri­vate equity lansat în 2018 de patru asociaţi. Primul fond al Morphosis a atras 50 de mili­oane de euro de la Fondul European de Investiţii (FEI), un braţ al Băncii Europene de Investiţii. Primii bani s-au dus în şase companii în special din domeniul de sănătate (DocProcess, Medima Health, Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI-uri industriale, Cronos Med şi Stay Fit Gym).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO