ZF Live

ZF Live. Boroka Jakab, director, GastroPan şi Claudia Popa, inginer în industria alimentară GastroPan: „În ultimii doi-trei ani am văzut o tendinţă către brutării artizanale. Generaţiile tinere în special caută produse cu ingrediente simple“

Boroka Jakab (stânga), director, GastroPan şi Claudia Popa, inginer în industria alimentară GastroPan

Boroka Jakab (stânga), director, GastroPan şi Claudia Popa, inginer în industria alimentară GastroPan

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.02.2024, 15:00 80

Consumatorii, în special cei din gene­raţiile mai tinere, caută brutării artizanale şi produse de calitate, cu ingrediente simple, dar cu gusturi şi arome interesante chiar dacă preţul este mai ridicat, iar producătorii din domeniu au sesizat această tendinţă şi aduc tot mai multe astfel de produse pe piaţă, au spus în cadrul ZF Live Boroka Jakab, director al târgului anual GastroPan şi Claudia Popa, inginer în industria alimentară GastroPan.

„În ţară am văzut în ultimul an că o tendinţă foarte mare pe care încearcă fiecare brutărie şi cofetărie să o respecte, este această tendinţă de a folosi materii prime şi ingrediente cât mai locale, cum ar fi specific pentru zona din care trăiesc. Evident, reducerea risipei alimentare ş.a.m.d. De exemplu, şi concursurile GastroPan din anul acesta au aceste tematici, etichetă curată, materii prime tradiţionale româneşti“, a spus Claudia Popa, inginer în industria alimentară GastroPan, ajuns la a 15-a ediţie. Anul acesta, târgul se organizează la Braşov în perioada 14-16 martie 2024 la centrul Lux Divina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO