ZF Live

ZF LIVE. Cristian Bărcan, Regnet: Suntem într-o criză de iniţiativă antreprenorială. Orice creştere a taxelor şi orice impozite noi duc la scăderea iniţiativei antreprenoriale. Numărul firmelor nou-înfiinţate este cu 34% mai mic în 2023 faţă de anul trecut

Cristian Bărcan, CEO al Regnet: În general, orice creştere a taxelor sau orice introducere de impozite noi duce la o scădere a iniţiativei antreprenoriale.

Cristian Bărcan, CEO al Regnet: În general, orice creştere a taxelor sau orice introducere de impozite noi duce la o scădere a iniţiativei antreprenoriale.

Autor: Valeriu Dănilă

18.10.2023, 16:20 139

Numărul firmelor înfiinţate în acest an a scăzut semnificativ faţă de 2022, spune Cristian Bărcan, CEO al Regnet, platformă specializată în înfiinţarea de companii. El a caracterizat această situaţie ca o criză de iniţiativă antreprenorială în România.

„Este vorba de o diferenţă cu apromativ 34% faţă de numărul firmelor înfiinţate în august anul trecut şi din păcate, cred că această tendinţă se va menţine şi în următoarea perioadă, dar credem că la începutul anului viitor vom avea parte de o revenire a iniţiativei antreprenoriale“, a declarat Cristian Bărcan în cadrul emisiunii de business ZF live.

Cu privire la numărul de afaceri care nu s-au mai fondat anul acesta, Bărcan estimează ca fiind undeva între 7.000 şi 8.000.

„În acest moment, dacă ne raportăm la statisticile de anul acesta din luna august faţă de anul trecut, deja există o diferenţă de 4.000-5.000 de firme care nu s-au înfiinţat şi mai există o diferenţă de 1.500-2.000 de PFA-uri care nu s-au înfiinţat. Ar fi vorba despre 7.000-8.000 de afaceri care nu s-au mai pornit“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO