• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
ZF Live

ZF Live. Grégoire Vigroux, antreprenor francez în România: În România nu este nicio şcoala de business, sunt unu-două programe de MBA, prea puţin

Autor: Ramona Cornea

15.08.2022, 16:03 418

♦ „Eu sunt optimist , de aceea am devenit antreprenor. Sunt optimist în ce priveşte România, viaţa mea este aici, businessurile sunt aici, soţia mea este româncă, am trei copii «franco-români», este ţara mea într-un fel.“

Antreprenorul francez Grégoire Vigroux, cu mai multe businessuri la activ pe plan local, spune că este optimist cu privire la evoluţia României. Este spune el, unul dintre motivele pentru care 19 dintre cele 21 de firme în care el este implicat sunt în România. În vreme ce mulţi de aici îşi văd viitorul în afara ţării francezul, cu afaceri aici, spune: „Eu am fost foarte optimist în ce priveşte România, am fost optimist încă de la început. Am venit aici de foarte mulţi ani, am simţit apropiere între noi, din punct de vedere cultural.

M-am adaptat foarte bine şi, da, din punct de vedere economic, am simţit o diferenţă. Sunt optimist însă, de aceea am devenit antreprenor. Sunt optimist în ceea ce priveşte România. Viaţa mea este aici, businessurile mele sunt aici, soţia mea este româncă, am trei copii «franco-români», România ţara mea, într-un fel. Văd că ţara se dezvoltă tot mai mult în fiecare an, nivelul de corupţie este mai mic, oamenii sunt mai deschişi de la an la an. De aceea sunt implicat în 21 de firme, dintre care 19 doar în România“, a declarat Grégoire Vigroux în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Antreprenorul s-a stabilit în România în urmă cu circa 14 ani, cel mai cunoscut proiect al său fiind TELUS International Europe, companie cunoscută anterior sub denumirea de CallPoint. Ultimul său proiect de succes a fost fenix.eco, start-up local fondat în 2020, specializat în vânzarea de smartphone-uri recondiţionate prin intermediul magazinelor şi al segmentului business-to-business, care a fost cumpărat de Recommerce Group, unul dintre cei mai mari jucători în domeniul smartphone-urilor recondiţionate din Europa. În prezent, Vigroux este implicat şi în businessul bonapp.eco, o aplicaţie mobilă al cărei scop este reducerea risipei alimentare. 

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: