ZF Live

ZF Live. Liviu Popescu, cofondator al festivalului Ro-Wine: Piaţa vinului este în creştere. Tendinţa este către vinuri premium şi super premium româneşti

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.10.2023, 17:30 633

Festivalul Ro-Wine se desfăşoară în perioada 13-15 octombrie şi reuneşte branduri de vin din România, Republica Moldova şi Italia, dar şi din alte ţări.

Liviu Popescu, cofondator al lanţului de restaurante Fratelli şi al festivalului Ro-Wine, a spus în cadrul emisiunii ZF Live că piaţa vinului este în creştere având în vedere că şi veniturile cresc, iar tot mai mulţ români vor vinuri de calitate.

„Pandemia a schimbat menta­litatea consumatorilor de vin. Cei care consumau vinuri să spunem de o valoare de 10 euro, vinuri medii, se îndreaptă către vinuri mai scumpe, iar cei care consumau vinuri de 100 de lei şi peste 100 de lei au crescut şi ei preţul pe care îl plătesc pentru o sticlă de vin”, a spus Liviu Popescu. Festivalul Ro-Wine, care se desfăşoară în perioada 13-15 octombrie la Fratelli, reuneşte producători de vinuri din România, Republica Moldova şi Italia, dar şi importatori de vinuri din alte ţări. De asemenea, în cadrul festivalului Ro-Wine vor fi prezenţi şi producători de brânzeturi, uleiuri de măsline sau de patiserie din Italia. Liviu Popescu extimează un trafic de 6.000 de vizitatori în cele trei zile ale festivalului. Antre­pre­norul a observat că producţia de vinuri a crescut anul trecut şi că pro­ducătorii şi-au extins paleta de etichete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO