ZF Live

ZF Live. Măsurile fiscale despre care s-a vorbit mai puţin, dar cu impact major: Guvernul dă atacul la tichetele de masă şi introduce contribuţia de sănătate, cu o miză de 3 mld. lei pe an de la 3 milioane de angajaţi

Autor: Răzvan Botea

02.10.2023, 08:00 2855

♦ Guvernul PSD-PNL vrea să introducă contribuţiile sociale pentru tichetele de masă, un beneficiu extrasalarial neimpozabil până acum ♦ În joc sunt 3 mld. lei anual de la 3 mil. de angajaţi.

Una dintre măsurile fiscale din pachetul coaliţiei PSD-PNL care are un impact major şi despre care s-a discutat mai puţin este introducerea contribuţiilor la sănătate pentru tichetele de masă. În acest moment, conform datelor de la emitenţii de tichete de masă, sunt circa 3 mil. de angajaţi în România care primesc bonuri de masă.

De la 1 ianuarie 2024, valoarea maximă a tichetelor de masă va creşte de la 35 de lei la 40 de lei. Astfel, la o medie de 21 de zile lucrătoare, guvernul ar încasa în 2024 până la 3 mld. lei din introducerea contribuţiei la sănătate (10%) pe tichetele de masă.

Tiberiu Stoian, fondatorul Exonia, companie cu 150 de angajaţi, spune că se va reorienta pentru masa angajaţilor.

„Probabil că una din variantele la care vom apela şi noi în perioada următoare va fi să găsim o alternativă la acordare a tichetelor de masă şi să o înlocuim, eventual cu un catering servit de o firmă specializată. Iar probabil de la anul, când avem în plan să creştem destul de mult numărul angajaţilor, s-ar putea să înceapă să fie interesant să angajăm o bucătăreasă care să ofere o masă caldă direct la prânz“, a spus Tiberiu Stoian la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO