ZF Live

ZF Live. René Schöb, KPMG România: Sunt de acord că TVA trebuie egalizat, dar modificarea de la 1 septembrie este prea bruscă. Hai să facem schimbarea din ianuarie

Autor: Răzvan Botea

26.07.2023, 16:15 361

„Creşterea colectării cred că trebuie să reprezinte principala sursă de suplimentare a încasărilor la buget”  Facilităţile fiscale ar trebui eliminate, dar treptat.

René Schöb, partener, head of tax & legal la KPMG în România, a vorbit, la ZF Live, despre posibilele modificări fiscale pe care guvernul le-ar putea implementa începând cu toamna aceasta. În opinia sa, este nevoie de şi de modificarea sistemului de taxare, cum ar fi eliminarea unor cote reduse de TVA sau a facilităţilor fiscale din anumite domenii, dar schimbările nu trebuie să vină brusc. Discuţia se încadrează în contextul în care guvernul trebuie să găsească soluţii pentru a redresa un derapaj bugetar de peste 30 mld. euro în prima parte din 2023.

„Sunt 100% de acord că egalizarea la TVA trebuie realizată. Astăzi (marţi – n. red.) este 25 iulie şi vorbim despre o schimbare pe 1 septembrie, dar am vorbit de două luni că nu ne încadrăm în buget şi nu am făcut nimic până acum. Hai să facem schimbarea din ianuarie. Înţeleg că nu ne încadrăm în 4,4%, dar este prea repede”, a spus el la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO