ZF Live

ZF Live. Victor Şraer, CEO al Otto Broker: Să preiei risc de RCA este foarte intensiv în capital, adică cere foarte mulţi bani. Unele companii nici nu-şi pot permite să ia foarte mult RCA pentru că le-ar creşte foarte mult cerinţele de capital, iar banii sunt foarte scumpi în prezent

Autor: Mircea Nica, Claudia Medrega

03.04.2023, 18:40 313

♦ Spre deosebire de o poliţă Casco, care este o poliţă în care la închiderea anului ştii ce rezerve trebuie să mai ai, după închiderea acelui contract nu prea mai apar daune de plată, la RCA lucrurile stau cu totul altfel ♦ Se spune în industrie că este o poliţă cu coadă lungă, adică poţi să ai daune şi peste 5-6 ani şi de regulă sunt daune foarte mari, susţine şeful Otto Broker.

Preluarea riscului asociat poliţelor RCA vine cu o cerere foarte mare de bani la capital, de aceea unele companii nici nu-şi pot permite să ia foarte mult RCA în portofoliu pentru că ar duce la creşterea semnificativă a cerinţelor de capital, a spus Victor Şraer, CEO Otto Broker, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Să preiei risc de RCA este foarte intensiv în capital, adică cere foarte mulţi bani. Spre deosebire de o poliţă Casco, care este o poliţă în care la închiderea anului ştii ce rezerve trebuie să mai ai, după închiderea acelui contract nu prea mai apar daune de plată. La RCA lucrurile stau cu totul altfel. Se spune în industrie că este o poliţă cu coadă lungă, adică poţi să ai daune şi peste 5-6 ani şi de regulă sunt daune foarte mari. Atunci, unele companii nici nu-şi pot permite să ia foarte mult RCA pentru că atunci le-ar creşte foarte mult cerinţele de capital, iar banii zilele acestea sunt foarte scumpi. În condiţiile unei inflaţii la nivel european cu două cifre, banii sunt foarte scumpi“, susţine Victor Şraer.

El a mai explicat că în momentul în care City Insurance activa în piaţă, existau ecarturi foarte mari, de la simplu la dublu, chiar triplu, acum lucrurile sunt mai compacte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO