ZF News

A pornit cu importul de genţi din Italia, iar acum are şi un atelier de pantofi

A pornit cu importul de genţi din Italia, iar acum are...

Autor: Corina Mirea

08.03.2015, 18:00 2000

Bianca Dănilă a lansat pe piaţă în urmă cu doi ani, cu doar 300 de euro, un magazin online care vinde genţi din piele produse în Italia, iar acum antreprenoarea a mai pus la „bătaie“ 3.000 de euro pentru a-şi deschide o linie de producţie de pantofi din piele. Astfel, ea a atins targetul propus încă din toamna anului trecut, când ZF a prezentat povestea Coolbag pe larg în rubrica „Un start-up pe zi“.

Pentru a deschide atelierul din Bucureşti, unde lucrează în prezent doi angajaţi, tânăra a renunţat la jobul full time de marketing coordinator din cadrul unei firme de IT din Capitală şi spune că „vânează“ o finanţare de la stat de cel puţin 10.000 de euro pentru a-şi mări stocurile şi pentru a finisa atelierul.

„Am vrut să deschid linia de producţie de pantofi pentru că mi s-a părut o continuare logică a busi­nessului cu genţile din piele şi, în mare parte, am fost împinsă puţin de la spate şi de cliente, care mi-au spus că aş putea face asta. Eram în discuţii pentru preluarea spaţiului de vreo patru-cinci luni, însă abia acum aproape trei săptămâni am deschis atelierul. Am doi oameni în echipă, dintre care unu cu o experienţă de 45 de ani în domeniu şi deja am primit 15 comenzi“, spune Bianca Dănilă.

Cei 3.000 de euro necesari pentru lansarea liniei de pantofi au fost redirecţionaţi din vânzările genţilor din piele aduse de la producători italieni, pentru care antreprenoarea are, în medie, 150 de comenzi. În lunile bune însă, ea vinde şi 200 de genţi şi speră ca în următorii trei-patru ani să ajungă la un număr de 5.000 de comenzi lunar. Preţul unei genţi variază între 110 şi 300 de lei.

Investiţia în noua linie de business a fost relativ mică, susţine tânăra, dat fiind faptul că nu a fost nevoită să cumpere echipament – spaţiul închiriat este un fost atelier complet utilat.

„Sunt puţin speriată de gândul că acum sunt doar antreprenoare, că nu mai am job şi nu mai există siguranţa unui venit. Dar pentru a mă ocupa mai bine de afacere nu aveam altă opţiune“, spune Bianca Dănilă.

Coolbag SRL-D are doar câteva modele de pantofi, însă antrepre­noarea vrea să folosească finanţarea de la stat (printr-un program naţional dedicate producătorilor) şi pentru a-şi mări “portofoliul” de piele şi de accesorii, astfel încât, în câteva luni să ajungă la un număr de comenzi de 100-150 de perechi de pantofi. În prezent, preţul acestora este de 250 de lei.  „Pot să spun că acum am venituri mai mari decât salariul pe care îl câştigam, dar există mai mult stres mai multă responsabilitate. Nu mă gândesc încă la transferarea producţiei de genţi în atlierul nostru pentru că aş ridica mult cheltuielie şi preţul lor. Dar noi putem produce chair şi acum, la comandă, genţi pentru cine vrea să aibă un set de pantofi cu geantă din aceeaşi piele.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO