ZF News

Banca Transilvania, Electrogrup, UBB şi University of Hull au lansat la Cluj o şcoală britanică de business

Banca Transilvania, Electrogrup, UBB şi University of...

Autor: Laurentiu Cotu

23.02.2015, 00:00 353

Un nou program de educaţie managerială de tip Executive MBA, cu un preţ de 15.000 de euro, a fost lansat vineri la Cluj-Napoca, ca urmare a unui par­teneriat dintre două universităţi (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi University of Hull din Marea Britanie), o bancă (Banca Transil­va­nia) şi o companie (Electrogrup, deţinută de fraţii Mureşan).

Programul de studii internaţionale de business EMBA-Executive Master of Business Adminis­tra­tion se adresează persoanelor care activează în bu­siness de cel puţin trei ani, 28 de persoane făcând parte din prima generaţie care va urma cursurile EMBA-ul britanic.

Cursurile vor fi susţinute la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj de profesori de la University of Hull, iar programa de studiu, stilul de predare şi de examinare sunt după modelul britanic. Diploma de absolvire este acordată de University of Hull, iar programul de MBA este acreditat internaţional de AMBA (The Association of MBAs) şi de AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business).

Banca Transilvania se implică în programe de educaţie antreprenorială, suntem onoraţi că facem parte din acest proiect. Şcoala britanică de business de la Cluj dă şansa formării unor noi generaţii de mana­geri“, a spus Omer Tetik, CEO la Banca Transil­vania.

Media de vârstă a celor care vor învăţa la acest EMBA este de 35 de ani. Cursanţii care fac parte din prima generaţie au poziţii de top management şi de middle management în companii din do­meniile financiar-bancar, energie, comerţ, in­ginerie, tehnologie, IT, audit, resurse umane, instalaţii şi construcţii, din Cluj-Napoca, Bucureşti, Baia Mare şi Bistriţa. Nouă dintre aceştia au obţinut burse din partea Ziarului Financiar, SIF Mol­dova, Băncii Transilvania şi Electrogrup.

Teofil Mureşan, CEO al grupului cu activităţi în domeniul infrastructurii Electrogrup şi am­ba­sa­dor al EMBA-ului Hull, consideră că parteneriatul public-privat este important în furnizarea unor servicii de calitate în educaţia managerială.

„Electrogrup a susţinut numeroase proiecte în educaţie, domeniu pe care îl considerăm esenţial pentru evoluţia societăţii noastre. Credem în parteneriatul public-privat, motiv pentru care susţinem  acest proiect“, a spus Mureşan, care este absolvent al London Business School.

Anual, 200-300 de manageri români se înscriu la cursurile unui program de educaţie managerială. Peste 4.700 de manageri au absolvit cursurile unui program de MBA sau Executive MBA în România în ultimele două decenii, iar în prezent piaţa locală a acestor tipuri de programe cuprinde 16 MBA-uri şi EMBA-uri, care formează o piaţă anuală de 4 milioane de euro, potrivit celei de-a şaptea ediţii a suplimentului „Top MBA“ lansat de ZF în martie 2014.

„Prezenţa Universităţii din Hull în spaţiul Universităţii Babeş-Bolyai răspunde unei cerinţe venită dinspre mediul de afaceri, de formare şi consolidare de cunoştinţe în domeniul administrării afacerilor, ceea ce contribuie la creşterea competitivităţii locale şi regionale“ , a spus Ioan-Aurel Pop, Rector Universitatea Babeş-Bolyai Cluj, în cadrul evenimentului de lansare a şcolii britanice de business de la Cluj.

Şcoala de business durează 2 ani şi este organizată pe 12 module, dintre care unul va avea loc în Marea Britanie. Programa de studiu, predarea cursurilor şi examinarea sunt după modelul britanic, similar şcolilor de business deschise de University of Hull în Hong Kong, Singapore, Bahrain şi Oman. De asemenea, diploma de absolvire este acordată de University of Hull.

„Felicit cursanţii primei generaţii EMBA Hull University din Cluj-Napoca. Pornim într-o călătorie care va dura doi ani, o călătorie de formare a noii generaţii de lideri. Este un start al celor îndrăzneţi, care şi-au propus noi etape în carieră“, a spus Andrew Taylor, directorul EMBA Hull University.

La evenimentul de lansare a programului de studii internaţionale de business de la Cluj a participat şi  Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii în România, care a apreciat parteneriatul dintre University of Hull şi Universitatea Babeş-Bolyai.

„Consider că, după Bucureşti, oraşul Cluj-Napoca este cel mai reprezentativ pentru clasa de business. Şcoala de business de la Cluj este o ilustrare a unei bune cooperări între mediul universitar din Cluj şi cel din Marea Birtanie“, a spus Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii în România.

Urmează ZF Health&Pharma Summit'24