ZF News

Comvex alege ATS-ul de la Bucureşti în locul Varşoviei

Comvex alege ATS-ul de la Bucureşti în locul Varşoviei

Autor: Radu Bostan

26.02.2015, 00:03 874

Operatorul portuar Comvex Constanţa (CMVX) a decis să rămână listat în România şi să se transfere pe piaţa alternativă a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în loc să se mute de pe piaţa RASDAQ direct pe sistemul alternativ NewConnect al bursei de la Varşovia.

Compania ieşise în evi­denţă faţă de celelalte com­panii listate pe RASDAQ oferind ac­ţio­narilor op­ţiunea transfe­rului pe New­Con­nect, în­ain­tea în­chi­derii RASDAQ. Legea care reglementează statutul RASDAQ, piaţa pe care au ajuns companiile pri­vatizate „în masă“ în anii '90, prevedea explicit doar variantele mutării pe pieţele reglementate sau alternative ale burselor de la Bucureşti sau Sibiu.

Comvex îşi va muta astfel capita­lizarea de 113,1 milioane de lei pe AeRO, piaţa secundară a bursei de la Bucureşti. Principalii acţionari ai operatorului portuar sunt omul de afaceri Corneliu Idu, care controlează indirect un pachet de 63% din acţiuni prin firma Solidmet SRL, şi Expert Placement Services, companie deţinută de grupul metalurgic ArcelorMittal, care are 28,1% din acţiuni.

Operatorul portuar a raportat afaceri de 51,2 milioane de lei în primele nouă luni din 2014 şi un profit net de 7,6 milioane de lei. Comvex, care are cel mai mare terminal de mărfuri vrac din por­tul Constanţa, are în plan extinderea afacerilor prin construirea unui terminal de import-export al cerealelor cu capacitatea de 200.000 de tone, pentru a atrage la Constanţa un trafic suplimentar de cereale de câteva milioane de tone anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO