ZF News

Finanţarea mallului Veranda a fost deblocată în instanţă

Finanţarea mallului Veranda a fost deblocată în...

Autor: Roxana Pricop

23.02.2015, 00:00 479
Compania Prodplast Imobiliare (PPLI), controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, a câştigat la Tribunalul Bucureşti procesul cu SIF Oltenia (SIF5) care a cerut în instanţă, printre altele, anularea intenţiei Prodplast de a atrage fonduri pentru dezvoltarea centrului comercial Veranda din zona Obor, Bucureşti. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Compania a anunţat că construcţia centrului comercial continuă în graficul propus. Lucrările de excavare sunt aproape finalizate, iar marea majoritate a spaţiilor comerciale au fost deja închiriate. Concomitent, finanţarea bancară a proiectului este disponibilă în condiţii competitive.

Instanţa s-a mai pronunţat şi în favoarea emiterii de către Prodplast Imobiliare a unei serii de obligaţiuni dematerializate în valoare totală de maximum 10 mil. euro, cu un termen de scadenţă ce nu va depăşi 5 ani, dar şi pentru aportarea imo­bilului din strada Ziduri Moşi, nr. 23, sector 2, la constituirea unei societăţi cu răspundere limitată sau pe acţiuni, încorporată în România sau străinătate, având ca scop dezvoltarea şi pro­movarea proiectului imobiliar iniţiat de societate pe respectivul amplasament.

De asemenea, sunt valabile şi deciziile de contractare de către societate a unor credite bancare de până la 35 milioane euro, pe o durată de până la 30 de ani, şi de încheiere de către firmă a contractelor necesare pentru pregătirea, executarea şi operarea proiectului imobiliar respectiv, precum şi a contractelor cu furnizorii de utilităţi şi autorităţile publice implicate.

Instanţa a invalidat hotărârile AGEA ale firmei legate de finalizarea operaţiunii de majorare de capital sau posibilitatea ca acţiunile rămase nesubscrise în prima etapă să fie oferite spre subscriere la acelaşi preţ de emisiune acţionarilor care şi-au exercitat dreptul de preferinţă în prima etapă, precum şi completarea Actului Constitutiv cu o prevedere prin care Consiliul de Administraţie este autorizat să decidă restrângerea sau ridicarea dreptului de preferinţă al acţionarilor existenţi în cadrul operaţiunii de majoarare de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO