ZF News

Nokia anunţă că va renunţa la aproximativ 14.000 de locuri de muncă

Nokia anunţă că va renunţa la aproximativ 14.000 de...

Autor: Daniel Belu

04.11.2023, 16:24 4157

Nokia va renunţa la aproximativ 14.000 de locuri de muncă în cadrul unei campanii majore de reducere a costurilor pentru a face faţă unui mediu de piaţă "mai slab", a anunţat joi într-un comunicat, conform CNN.

Gigantul finlandez din domeniul telecomunicaţiilor, un important furnizor de echipamente 5G care are 86.000 de angajaţi, a anunţat această măsură ca parte a unei restructurări mai ample care îi va reduce numărul de angajaţi la o cifră cuprinsă între 72.000 şi 77.000.

Măsura va ajuta compania să reducă cheltuielile cu personalul cu 10% până la 15% şi să economisească cel puţin 400 de milioane de euro (421,4 milioane de dolari) numai în 2024, a estimat compania.

În general, a precizat că se aşteaptă ca reducerile să reducă costurile Nokia cu până la 1,2 miliarde de euro (aproape 1,3 miliarde de dolari) cumulat până la sfârşitul anului 2026. Nokia a declarat că va "acţiona rapid" pentru a face schimbările.

"Cele mai dificile decizii de afaceri de luat sunt cele care au impact asupra oamenilor noştri", a declarat directorul general Pekka Lundmark în comunicat. "Avem angajaţi extrem de talentaţi la Nokia şi îi vom sprijini pe toţi cei care sunt afectaţi de acest proces."

Anunţul a fost făcut în aceeaşi zi în care Nokia a raportat rezultate mai slabe decât se aştepta. Aceasta a declarat că vânzările din al treilea trimestru au scăzut cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care "incertitudinea macroeconomică şi ratele mai mari ale dobânzilor continuă să pună presiune asupra cheltuielilor operatorilor".

Săptămâna aceasta, rivalul suedez Ericsson a avertizat, de asemenea, că vânzările din a doua jumătate a anului 2023 vor fi probabil mai mici decât de obicei, reluând remarcile Nokia referitoare la un "mediu dificil şi la incertitudinea macroeconomică".

Dar Nokia şi-a menţinut perspectivele pentru 2023, prognozând vânzări între 23,2 şi 24,6 miliarde de euro (24,4 şi 25,9 miliarde de dolari) pentru întregul an.

"Continuăm să credem în atractivitatea pe termen mediu şi lung a pieţelor noastre", a declarat Lundmark.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO