ZF Transilvania

CJ Bihor a accesat o finanţare de 120 mil. lei pentru susţinerea lucrările de construcţie a centurii oraşului Aleşd

CJ Bihor a accesat o finanţare de 120 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

13.07.2023, 18:21 128

Consiliul Judeţean Bihor a accesat o finanţare de 120 de milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 102 milioane de lei, pentru susţinerea lucrărilor de construcţie a centurii oraşului Aleşd. Contractul de finanţare este rezultatul unui parteneriat între Compania Naţională de Autostrăzi şi Consiliul Judeţean Bihor.

’’Până acum lucrările executate au fost finanţate din bugetul Ministerului Transporturilor. Sumele deja achitate constructorilor urmează să fie recuperate din fonduri europene, iar restul de executat va fi decontat în cadrul Programul Infrastructură Mare’’, a spus Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Lucrările de construcţie a variantei de ocolire a oraşului Aleşd sunt executate de Drum Asfalt, o companie de cons­truc­ţii din Bihor deţinută de Floare Petroi, în asociere cu orădenii de la Trameco. Lungimea şoselei de centură va fi de 5,8 km şi va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localităţii Aleşd. Centura intersectează şi drumul judeţean DJ 764 Beiuş-Aleşd şi îl descarcă de traficul greu.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO