ZF Transilvania

Compania de construcţii Inoveco, deţinută de Valentin Feodorov, va executa lucrările de închidere a depozitului de deşeuri urbane neconform din Satu Mare pentru peste 43 mil. lei

Compania de construcţii Inoveco, deţinută de Valentin...

Autor: Laurentiu Cotu

28.02.2024, 16:09 101

Inoveco, o companie de construc­ţii deţinută integral de Valentin Feodorov, a câştigat un contract de 43,2 mil. lei (8,7 mil. euro) cu CJ Satu Mare pentru închiderea depozitului de deşeuri urbane. Sursa de finanţare a investiţiei este asigurată în proporţie de 75% din bugetul de stat prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi 25% din bugetul judeţului Satu Mare. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

Depozitul de deşeuri urbane neconform din municipiul Satu Mare se află în proprietatea municipiului Satu Mare şi a fost dat în administrare Consiliului Judeţean Satu Mare pe durata derulării proiectului. Întreaga suprafaţă a depozitului va fi ecologizată, iar în urma acestei investiţii va rezulta un teren revitalizat în suprafaţă de 35 de hectare, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Satu Mare.

’’Această investiţie va elimina impactul negativ pe care l-a avut depozitul asupra mediului şi va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din zonă. Depozitul va fi închis în conformitate cu standardele de mediu, iar transformarea sa implică procese de dezafectare şi reamenajare a zonei.  Lucrările presupun curăţarea vegetaţiei, excavarea şi relocare deşeurilor din jurul depozitului, profilarea corpului depozitului, montarea conductelor pentru levigat şi a căminelor pentru colectarea levigatului.’’, se arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Satu Mare.

Investiţia presupune şi realizarea a 11 puţuri verticale pentru gaz, echiparea şi montarea unui biofiltru gaz, realizarea a patru puţuri de monitorizare a apei subterane, realizarea drumului perimetral şi a sistemului de colectare a apelor de suprafaţă, dar şi curăţarea şi decolmatarea bazinului de retenţie ape pluviale şi realizarea straturilor sistemului de etanşare.

Compania Inoveco, care va executa lucrările de închidere a depozitului de deşeuri urbane neconform din Satu Mare, a fost înfiinţată în anul 1993. Struc­tura orga­niza­ţională a companiei in­clude patru departamente prin­cipale: construcţii (pro­iec­te de infra­struc­tură, ci­vile şi industriale), ma­te­­riale pentru construcţii (geo­sin­tetice, mate­riale speciale pentru construcţii şi aditivi), producţie industrială (con­fec­ţii metalice şi debi­tare laser), tehnologii şi echipamente pentru agricultură şi mediu, se arată pe site-ul de prezentare al companiei.

Inoveco s-a ocupat, printre altele, de realizarea mai multor lucrări de iri­ga­ţii şi de canalizare, închiderea unor de­pozite de deşeuri, ridicarea unor blocuri de locuinţe, potrivit aceleiaşi surse. Inoveco a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 177 mil. lei (35,8 mil. euro), un profit net de 7,9 mil. lei (1,6 mil. euro) şi cu un număr mediu de 219 angajaţi, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania Inoveco este deţinută integral de Valentin Feodorov. Potrivit unor date anterioare, Valentin Feodorov a fost în trecut şi director general al Iridex, precum şi vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO