ZF Transilvania

Investiţie de 23,4 mil. lei pentru lărgirea la patru benzi a DN 79, de la ieşirea din Oradea spre Nojorid

Investiţie de 23,4 mil. lei pentru lărgirea la patru...

Autor: Laurentiu Cotu

22.02.2024, 18:15 83

Consiliului Judeţean Bihor a demarat un proiect de investiţii de 23,4 mil. lei (4,7 mil. euro), TVA inclus, pentru lărgire de la două la patru benzi, pe o distanţă de 1,6 km pe drumul naţional 79 (DN 79), de la ieşirea din Oradea spre Nojorid, în direcţia Arad. Tronsonul este cuprins între Aeroportul Internaţional Oradea, unde va fi amenajat un sens giratoriu, şi intersecţia cu drumul către Livada de Bihor unde, de asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Bihor.

’’În perioada următoare se va întocmi proiectul tehnic, în corelare cu investiţiile care se fac în zonă, la Aeroportul Oradea şi drumul de legătură Oradea-Nojorid. Prin lărgirea la patru benzi a drumurilor naţionale urmărim să asigurăm condiţii mai bune de trafic în cele mai aglomerate zone din judeţul nostru’’, a declarat Mircea Mălan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Lucrările vor fi executate de compania de construcţii Dumexim, deţinută de bihorenii Simona şi Gabriel Dume. Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 86,3 mil. lei, un profit net de 6,9 mil. lei şi un număr mediu de 223 de angajaţi, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Durata de execuţie este de 9 luni, din care 3 luni sunt prevăzute pentru proiectare şi 6 luni pentru lucrările propriu-zise. Proiectul este derulat în baza parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021-2027.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO