ZF Transilvania

Investiţie de 3,8 mil. euro pentru construţia unei noi staţii geotermale la Oradea

Investiţie de 3,8 mil. euro pentru construţia unei noi...

Autor: Laurentiu Cotu

21.06.2022, 17:10 193

Primăria Oradea va investi 3,8 mil. euro într-un proiect de valorificare a energiei geotermale în cartierul Ioşia, care are ca scop realizarea unei noi staţii termice geotermale. Proiectul ’’Valorificarea energiei geotermale în asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru încălzire şi apă caldă în zona Ioşia-Sud" este finanţat în cadrul Programului de Energie în România prin intermediul Mecanismului Financiar al SEE şi Norvegia 2014-2021.Contribuţia granturilor SEE (EEA and Norway Grants) este de aproximativ 2 mil. euro  (TVA inclus), iar cea a primăriei municipiului Oradea de peste 1,8 mil. euro (TVA inclus).

Proiectul prevede construirea unei staţii termice geotermale în zona Imprimeriei de Vest, pe locaţia Punctului Termic 516 (acum dezafectat), utilarea acestuia cu echipamentele energetice necesare, realizarea reţelelor geotermale de la cele două foraje şi racordarea acestora la noua staţie termică. Durata estimată a lucrărilor este de 18 luni, din care 3 luni proiectare şi 15 luni execuţie.

 
 

            

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO