ZF Transilvania

Oradea va avea un complex sportiv cu stadion, hotel şi piaţetă de peste 83 mil. euro

Oradea va avea un complex sportiv cu stadion, hotel şi...

Autor: Laurentiu Cotu

17.06.2021, 16:31 1147

Consiliului local al primăriei Oradea a aprobat studiul de prefezabilitate pentru construirea unui complex sportiv, care va cupinde un stadion, parcare, hotel şi o piaţetă, investiţie estimată la aproximativ 83,3 mil. euro. În luna  octombrie 2020, consiliul local Oradea a aprobat un studiu de fezabilitate pentru construirea acestui complex sportiv, fiind rezolvată apoi şi problema terenurilor din zonă în vederea depunerii SF-ului pentru finanţare la Compania Naţională de Investiţii (CNI).

’’Săptămâna trecută am avut o discuţie la Compania Naţională de Investiţii, în vederea demarării procedurii de finanţare a construirii acestui complex sportiv. Pentru că în Planul Urbanistic General al municipiului nu era trecut explicit în această zonă un complex sportiv, ci un centru multifuncţional, primăria a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu care este acum în consultare publică, urmând să fie aprobat. Pentru că procedura de avizare a unor astfel de investiţii cu o valoare ridicată la CNI necesita iniţial un studiu de prefezabilitate, apoi un studiu de fezabilitate, am convenit cu proiectanţii să realizeze acest studiu de prefezabilitate’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte capacitatea stadionului, varianta I a studiului prevede un stadion pentru evenimente sportive de nivel mediu cu o capacitate 16.291 locuri, varianta II - un stadion pentru evenimente sportive de nivel înalt cu o capacitate 16.174 locuri, iar varianta III - un stadion pentru evenimente culturale şi concerte cu 23.155 locuri. Potrivit studiului de prefezabilitate, valoarea totală a investiţiei  care cuprinde stadion, parcare, hotel şi piaţetă este de aproximativ 83,3 mil. euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO