ZF Transilvania

Primăria Timişoara investeşte peste 12 mil. lei într-o pasarelă peste râul Bega

Primăria Timişoara investeşte peste 12 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

01.04.2024, 17:07 111

Primăria Timişoara derulează o investiţie de peste 12 mil. lei (2,4 mil. euro), finanţată integral din bugetul local al municipalităţii, pentru reconstrucţia pasarelei Gelu peste râul Bega, care leagă cartierele Dâmboviţa şi Iosefin. În prezent, investiţia se află în etapa de montare a hidroizolaţiei şi de armare a ultimei bucăţi de zid de sprijin pe malul drept al Begăi. În perioada imediat următoare, va fi turnat stratul suport pentru pavaj şi vor fi amenajate spaţiile verzi, zonele pentru pietoni, pistele de biciclete şi iluminatul arhitectural, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Timişoara.

’’E unul din proiectele strategice pentru conexiuni velo şi pietonale mai bune în Timişoara. (…) Noi am lucrat şi la coridoare velo noi care ajung la pasarelă şi se conectează cu traseele existente. Transportul alternativ este important pentru decongestionarea traficului rutier şi pentru reducerea poluării’’, a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, într-un comunicat de presă.

Noul pod va fi gata până la data de 27 aprilie şi va avea rampe de acces în locul scărilor abrupte proiectate în 1949. Lăţimea va fi variabilă între 5,40 m şi 8 m, astfel că este asigurat spaţiu pentru trasee pietonale, piste de biciclete, scuaruri în partea centrală şi spaţii verzi, potrivit comunicatului primăriei Timişoara.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO