ZF Transilvania

Producătorul polonez Solaris a livrat 9 autobuze electrice primăriei Sibiu, contract de 27,9 mil. lei

Producătorul polonez Solaris a livrat 9 autobuze...

Autor: Laurentiu Cotu

18.10.2022, 18:00 162

Compania poloneză Solaris Bus & Coach, unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice pentru transport public, a livrat operatorului de transport public Tursib din Sibiu 9 autobuze electrice, valoarea achiziţiei fiind de 27,9 mil. lei (5,6 mil. euro). Cele 9 autobuze electrice au fost achiziţionate pentru Sibiu de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

’’Odată cu achiziţia acestor nouă autobuze electrice, am reuşit să înnoim întreaga flotă Tursib, prin achiziţionarea în ultimii patru ani a unui total de 119 autobuze noi. Pentru a acoperi nevoia de transport în zona periurbană deservită de ADI Transport Metropolitan, împreună cu cele nouă oraşe şi comune partenere, am depus proiecte pentru achiziţia a încă 56 de autobuze electrice, pentru care dorim să obţinem finanţare europeană nerambursabilă în cadrul Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Autobuzele au o lungime de 12 metri, 3 uşi duble pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor şi o capacitate de 82 de locuri. Bateria încărcată complet le asigură o autonomie de 100 km, împreună cu autobuzele fiind livrate şi 3 staţii cu încărcare rapidă amplasate în Piaţa Gării şi la autobaza Tursib, precum şi 9 staţii lente instalate la sediu pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. În cei 25 de ani de existenţă, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene. Compania a intrat în România în 2006. Printre competitorii Solaris în România se numără MAN, Mercedes, Iveco, Volvo, BYD, cărora li se adaugă, în piaţa locală, firmele din Turcia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO