ZF Transilvania

Producătorul polonez Solaris va livra 18 autobuze electrice articulate municipiului Cluj-Napoca, contract de peste 16 mil. euro

Producătorul polonez Solaris va livra 18 autobuze...

Autor: Laurentiu Cotu

07.03.2023, 17:13 199

Compania poloneză Solaris Bus & Coach, unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice pentru transport public, va livra Companiei de Transport Public (CTP) din Cluj-Napoca 18 autobuze electrice articulate, valoarea achiziţiei fiind de aproximativ 83,1 mil. lei (peste 16 mil. euro). Investiţia este finanţată în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cele 18 autobuze electrice urmând să ajungă la Cluj-Napoca într-o perioadă de 12 luni. Autobuzele electrice articulate Solaris Urbino au o lungime de 18 metri şi o capacitate de 131 persoane, investiţia presupunând şi achiziţia a 6 staţii de încărcare rapidă şi 18 staţii de încărcare lentă.

’’Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj, vor deservi ruta Cluj-Napoca- Floreşti şi rutele din municipiu, în funcţie de gradul de necesităţi. Pe lângă aceste 18 autobuze deja finanţate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaţionale de finanţare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de vehicule’’, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. În cei 25 de ani de existenţă, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene. Compania a intrat în România în 2006. Printre competitorii Solaris în România se numără MAN, Mercedes, Iveco, Volvo, BYD, cărora li se adaugă, în piaţa locală, firmele din Turcia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO