ZF Transilvania

Proiect european de 11,6 mil. lei pentru dotarea cu aparatură medicală modernă a spitalului de urgenţă din Zalău

Proiect european de 11,6 mil. lei pentru dotarea cu...

Autor: Laurentiu Cotu

24.01.2024, 16:38 42

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, subordonat Consiliului Judeţean Sălaj, a accesat un proiect european de 11,6 mil. lei (aproximativ 2,4 mil. euro), prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), pentru dotarea cu aparatură medicală modernă a laboratoarelor de radiologie şi imagistică, explorări funcţionale, anatomie patologică şi analize medicale, precum şi a altor 18 cabinete de specialitate.

’’Proiectul are ca obiectiv facilitarea stabilirii unui diagnostic precis şi rapid, respectiv a tratamentului adecvat, creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate oferite în ambulatoriu, concomitent cu reducerea timpilor de aşteptare pentru investigaţii specifice. Printre noile dotări se află un mamograf 3D, ecografe, aparat RX, videolaringoscop, dermatoscop digital, electrocauter, aparate de terapie laser/cu unde de şoc, microscoape optice LED, cărucioare pentru tratamente şi pentru transportul pacienţilor, trusă de enduorologie cu sistem video, cadă galvanică.’’, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Sălaj. Ambulatoriul integrat de specialitate al SJU Zalău este singurul ambulatoriu public din Sălaj, ce oferă pacienţilor servicii medicale în 24 de specialităţi, 15 dintre ele, unice în judeţ.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO