ZF Transilvania

Proiect european de 15,8 mil. lei pentru reabilitare energetică a liceului german ’’Friedrich Schiller’’ din Oradea

Proiect european de 15,8 mil. lei pentru reabilitare...

Autor: Laurentiu Cotu

26.02.2024, 16:10 51

Primăria Oradea a accesat un proiect european de 15,8 mil. lei (3,2 mil. euro), finanţat prin Programul Regional Nord Vest 2021-2027, Prioritatea 3 - O regiune cu localităţi prietenoase cu mediul - ce prevede reabilitarea energetică a liceului german ’’Friedrich Schiller’’. Contractul de finanţare a fost semnat între Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi municipiul Oradea, acesta fiind primul contract de finanţare semnat de municipalitatea din Oradea în cadrul perioadei de programare 2021- 2027.

Lucrările presupun reabilitarea termică a faţadelor, acoperişului şi subsolului, înlocuirea tâmplăriei, interveneţii la instalaţiile termice şi electrice pentru creşterea eficienţei din punct de vedere energetic, precum şi gestionarea intelligentă a energiei, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Oradea.

Municipiul Oradea implementează şi un alt proiect finanţat prin PNRR pentru reabilitarea corpului de clădire al Liceului Teoretic German F. Schiller din Piaţa Cazărmii, nr. 7. Acest proiect se află în stadiul de evaluare tehnică a ofertelor din cadrul procedurii de achiziţie a lucrărilor. Totodată, toate unităţile de învăţământ din Oradea vor fi dotate cu echipamente IT, mobilier şi cu dotări specifice cabinetelor şcolare în cadrul proiectului ’’Dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Oradea’’, finanţat prin tot PNRR, proiect în valoare de 75 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO