ZF Transilvania

Proiect european de 18,5 mil. lei pentru digitalizarea unităţilor de învăţământ din municipiul Bistriţa

Proiect european de 18,5 mil. lei pentru digitalizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

24.05.2023, 17:35 62

Primăria Bistriţa a câştigat un proiect european de 18,5 mil. lei (aproximativ 3,7 mil. euro), TVA inclus, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C15: Educaţie, pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din mediul preuniversitar, pentru modernizarea şi digitalizarea unităţilor de învăţământ din municipiu. Finanţarea este 100% nerambursabilă, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Bistriţa.

Proiectul constă în dotatea a 37 de unităţi de învăţământ, precum şi a Palatul Copiilor, cu echipamente IT, mobilier, materiale didactice şi sportive. Prin proiect vor fi dotate 23 laboratoare de informatică, 367 de săli de clasă cu echipamente IT, 317 de săli de clasă cu mobilier, 14 laboratoare de ştiinţe, 17 cabinete multifuncţionale, 14 săli de sport şi 4 tipuri de ateliere de practică: mecanic, electrotehnic, sanitar şi prelucrarea lemnului.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO