ZF Transilvania

Proiect european de peste 38 mil. lei pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov

Proiect european de peste 38 mil. lei pentru creşterea...

Autor: Laurentiu Cotu

10.01.2024, 17:58 63

Consiliul Judeţean Braşov a accesat un proiect european de 38,2 mil. lei (7,7 mil. euro), prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pe Componenta 5 - Valul Renovării, pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov. Finanţarea lucrărilor este asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile, completate cu sume din bugetul judeţului Braşov pe anul în curs.

Pe lângă acest proiect, CJ Braşov a mai accesat fonduri europene de peste 12 mil. lei (aproximativ 2,4 mil. euro) pentru lucrări de modernizare şi renovare energetică pentru sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov şi pentru clădirea fostei cantine PCR, situată în imediata vecinătate a sediului Consiliului Judeţean.

’’Cele mai ample lucrări sunt prevăzute la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, unde este vorba despre un imobil edificat în perioada 1979-1984, cu o suprafaţă desfăşurată de 13.843 mp. Construcţia este formată din cinci corpuri de clădire care închid în centru o curte interioară şi, potrivit expertizei de specialitate, aceasta nu mai corespunde cerinţelor actuale privind eficienţa energetică şi gestionarea energiei. Intervenţiile propuse în cadrul proiectului vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire faţă de consumul anual anterior renovării energetice, o scădere a consumului de energie primară totală şi o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 30%, până la 60%.’’, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Braşov.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO