ZF Transilvania

Romgaz a donat 800.000 de euro pentru dotarea secţiilor ATI de la spitalul de urgenţă din Sibiu

Romgaz a donat 800.000 de euro pentru dotarea secţiilor...

Autor: Laurentiu Cotu

01.04.2020, 17:43 161

Romgaz (simbol bursier - SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat majoritar de statul român (70%), a oferit sprijin financiar în valoare de aproximativ 800.000 de euro Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru extinderea şi dotarea secţiei clinice Anestezie Terapie Intensivă, în vederea pregătirii pentru tratarea pacienţilor COVID 19.

’’Am decis să alocăm aceşti bani pentru a susţine personalul medical şi pentru a-i ajuta pe pacienţii afectaţi de COVID-19. În perioada următoare vom susţine şi alte unităţi medicale care au nevoie de tot suportul în această luptă cu un inamic nevăzut, dar redutabil’’, a declarat Adrian Volintiru, directorul general Romgaz, într-un comunicat de presă. De la începutul Declanşării stării de urgenţă, Romgaz a sprijinit Crucea Roşie Română pentru a achiziţiona şi distribui 1.000.000 de măşti medicale pentru protecţia împotriva COVID-19.

Romgaz a încheiat anul 2019 cu un profit net de 1,43 miliarde lei, în creştere cu 4,5% faţă de rezultatul din 2018, la afaceri consolidate de 5,1 miliarde lei, plus 1,5%, potrivit raportului financiar preliminar. Creşterea afacerilor a fost susţinută de majorarea cu 4,4% a veniturilor din vânzarea gazelor naturale, atât a celor din producţie proprie, cât şi a celor achiziţionate, de majorarea cu 11% a veniturilor din servicii de înmagazinare şi de dublarea veniturilor din vânzarea de condensat, în pofida scăderii veniturilor din vânzarea de energie electrică cu 51%. Compania din energie este controlată în porporţie de 70% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO