ZF Transilvania

Universitatea ’’Aurel Vlaicu’’ din Arad investeşte peste 7 mil. euro într-un centru de cercetare

Universitatea ’’Aurel Vlaicu’’ din Arad...

Autor: Laurentiu Cotu

18.03.2024, 18:00 72

Universitatea ’’Aurel Vlaicu’’ din Arad a demarat un proiect de investiţii de peste 7 mil. euro pentru realizarea unui centru de cercetare în bio-eco-economie sustenabilă, unde vor fi create soluţii inovative pentru protejarea mediului, se vor realiza studii integrate de biologie şi ecologie, studii privind diversele medicamente care pot fi utilizate împotriva cancerului sau medicamente noi pentru terapii personalizate.

’’Acest centru este una din cele mai importante investiţii în cercetare ale universităţii noastre, unde îşi vor desfăşura munca de cercetare peste 30 de cercetători şi unde vor putea să-şi deruleze activitatea masteranzii şi doctoranzii UAV. Cercetarea reprezintă unul dintre obiectivele strategice ale UAV şi ne bucurăm că am reuşit să urcăm în primele 15 locuri la nivel naţional pe partea de cercetare. Ne propunem să investim în anii care urmează şi mai mult în dezvoltarea bazei materiale pentru cercetare, ceea ce cu siguranţă va determina o evoluţie pozitivă în clasamentele dedicate activităţii ştiinţifice şi de cercetare’’, a declarat Ramona Lile, rectorul Universităţii ’’Aurel Vlaicu’’ din Arad, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO